همه چیز در مورد کلید مینیاتوری(1)
07/22/2022
ارسال شده توسط ahmady30
654 بازدید

کلید مینیاتوری (MCB) ایمنی الکتریکی را در خانه ها، ادارات و سایر ساختمان ها و همچنین برای کاربردهای صنعتی با محافظت از تاسیسات الکتریکی در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه تضمین می کند.البته نقش ایزولاتور را هم در مدارات فرمان وقدرت دارد.
هنگامی که یک عیب مثل اتصال کوتاه در مدار تشخیص داده شد،کلید مینیاتوری به طور خودکار مدار الکتریکی را قطع می کند تا از آسیب به سیم ها وهمچنین از خطر آتش سوزی جلوگیری شود.
MCB ها به دو مکانیسم قطع مجهز هستند: مکانیسم قطع حرارتی تاخیری برای محافظت در برابر اضافه بار و مکانیسم قطع مغناطیسی برای حفاظت از اتصال کوتاه.

کلید مینیاتوری چطور کار می کند؟
هنگامی که کلید مینیاتوری جریان اضافی را حس می کند، به سرعت واکنش نشان می دهدو در کمتر از سه میلی ثانیه قطع می شود
این توانایی از دو المنت درونی ناشی می شود.المنت مغناطیسی برای قطع اتصال کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد در صورت اتصال کوتاه، جریان می تواند حدود 10 تا 100 برابر جریان متوسط افزایش یابد.
هنگامی که این اتفاق می افتد، یک میدان مغناطیسی قوی ایجاد می شود. از آنجایی که میدان مغناطیسی به اندازه کافی قوی است، می توان آن را توسط عنصر مغناطیسی حس کرد و فورا کلید قطع می شود.
علاوه بر این، درزمان ایجاد اتصال کوتاه، ممکن است قوس به وجود بیاید. این قوس بسیار مضر است زیرا می تواند در هوا جریان یابد. یک قطعه به نام جرقه گیر در داخل MCB قرار داده میشود که از یک مجموعه صفحه موازی ساخته شده است که باعث خاموش شدن قوس می شود.
در زمان اضافه بار مدار، میزان جریان اضافی 2 تا 5 برابر جریان در شرایط عادی است. این جریان اضافی به اندازه اتصال کوتاه نیست، به همین دلیل است که جزء مغناطیسی نمی تواند آن را تشخیص دهد.
. در زمان اضافه بار مدار، نوار بیمتال داخل MCB افزایش حرارتی ناگهانی را حس می کند و باعث می شود که کلید قطع شود.

تیپ های مختلف کلید مینیاتوری
سه تیپ اصلی کلید مینیاتوری B، C و D هستند. تیپ B زمانی که جریان به سه تا پنج برابر جریان نامی برسد، فوراً قطع می شوند. این تیپ در مدارهای روشنایی و سیستم های IT کاربرد دارذ. MCB تیپ C زمانی که جریان به پنج تا ده برابر جریان نامی برسد، به سرعت قطع می شوندوبرای بارهای موتوری استفاده می شوند.در مقایسه با دیگر تیپ های کلید مینیاتوری، تیپ D کمترین حساسیت را در مورد قطع شدن مدار دارد. تنها زمانی واکنش نشان می دهد که جریان جریان به ده تا بیست برابر جریان عادی برسد.

انتخاب صحیح کلید مینیاتوری برای حفاظت مدار
اولین نکته در مورد انتخاب کلید مینیاتوری جریان نامی کلید است که با توجه به ظرفیت هادی و بار انتخاب می گرددکلید های منیاتوری رنج جریانی مختلفی دارند از 2 آمپر تا 63 آمپر. نکته دوم تیپ کلید است تیپ کلید با توجه به نوع بار تعیین می گردد مورد سوم قدرت قطع کلید است قدرت قطع کلید میزان جریانی گفته می شود کلید بدون آنکه منهدم شود آن را قطع و وصل کند که با میزان ماکسیمم جریان اتصال کوتاه در مدار سنجیده می شودهرچه قطع کلید بیشتر باشد ابعاد کلید بزرگتر میشود و اما مورد آخر تک فاز یا تک پل یاسه فاز یا سه پل بودن کلید است که با توجه به تک فاز و سه فاز بودن بار نوع مناسب کلید را انتخاب میکنیم.البته نوع 2پل یا همان دوفاز این کلید ها برای حفاظت از نول هم کاربرد دارد و نوع چهار پل آن به عنوان کلید ایزولاتور در کولرها و در پشت بام مورد استفاده قرار می گیرد.

ادامه مطلب شارنوری
قدرت گرفته از افزونه نوشتههای مرتبط هوشمند
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آیا یک موتور یونیورسال می تواند با ولتاژAC/DC یا هر دو کار کند؟
موتور الکتریکی که بتواند با برق AC یا DC کار کند به عنوان یک موتور...
کلید محافظ موتوری (کلید حرارتی -مغناطیسی)1
کلید محافظ موتوری (MPCB) یا کلید های حرارتی مغناطیسی نقش بسیار مهمی در برق صنعتی...
طراحی روشنایی امکان ورزشی 1
طراحی روشنایی فضاهای ورزشی خیلی پیچیده و مشکل هست چون باید فاکتورهای زیادی را در...
راه اندازی ستاره مثلث موتور القایی
روش راه اندازی ستاره مثلث بر اساس کاهش ولتاژ است. در طول راه اندازی، سیم...
شنت تریپ کلید کمپکت
مدار فرمان شنت تریپ کلید mccb شنت تریپ یک وسیله جانبی کلید فشارضعیف هست که...
کلید کمپکت mccb(1)
کلید mccb کلید کمپکت (MCCB) نوعی وسیله حفاظت الکتریکی است که برای محافظت از مدار...
دیدگاهتان را بنویسید